Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
drikkekaffe 12/11/201914/11/2019

Norske kaffetradisjoner erobrer verden

Kaffe er kanskje ikke det første du tenker på hvis du skal si hva som er typisk norsk, men nordmenn er faktisk de nest største kaffedrikkerne i verden. 

Ifølge en undersøkelse fra Caffeineinformer.com får hver innbygger i seg 7,2 kg tørr kaffe hvert år, og Finland er de eneste som drikker mer kaffe enn oss.

evergoodkaffe
Norsk kokekaffe er ikke noe man skulle tro ville slå an i resten av verden, men nå skjer nettopp det.
Publisert avTorgeir Blok

Norske kaffetradisjoner strekker seg 100 år tilbake i tid, til da man visstnok ikke kunne drikke ferskt vann uten å bli dårlig.

Løsningen ble først å brygge vannet om til alkohol, men da forbudstiden satte en stopper for den slags måtte man finne på en annen måte å rense vannet, så dermed tydde folk til kaffe istedet.

Aeropress er ikke oppfunnet av en nordmann, og bryggemetoden er ikke tradisjonell, men jaggu gjør nordmenn ofte det bra i disse konkurransene:

View this post on Instagram

Supporting folks that we know (and even folks that we didn't know…) . . . . . #aeropress #northernfoodoslo

A post shared by Northern Food (@northernfood.no) on Sep 7, 2019 at 3:54am PDT

Kokekaffen tar av

Det er nettopp den gammeldagse kokekaffen som nå er på full innfart i resten av verden. Dette er altså typisk lettbrent kaffe som kokes rett i kjelen før den helles over i koppen, med grums og all ekstra smak som blir sluppet ut ved denne kokemetoden. Mmm!

Det kan hende det enda er en stund til de mest hardbarka italienske kaffesnobbene lar seg overtale til å betale for en kopp norsk kokekaffe, men hvis du er ute i skogen og samler en gjeng gode venner rundt et leirbål, er det liten tvil om at kokekaffen har en helt spesiell plass i Norges hjerte.

Kilde:
Eater.com

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern