De hevder også at den smaker like godt som vanlig iskrem.
Laktosefri!
Det er ekstremt mange som er intolerante for laktose, og denne nye sensasjonelle iskremen inneholder ikke et spor av laktose, soya eller nøtter.
Det er en av gründerne bak den kjente nettplattformen Reddit, Alexis Ohanian, som har startet det nye plantebaserte selskapet som skal erstatte kjente melkeprodukter.
Konseptet får stor kredibilitet i en rekke miljøer og den nyoppstartede bedriften blir hedret for å ha skapt ‘The Impossible Burger of Ice Cream«.
Eclipse Foods – planer om å revolusjonere iskrem bransjen!
Sist uke lanserte den nyoppstartede bedriften Eclipse Foods sitt første produkt til markedet – en iskrem helt uten laktose, soya og nøtter – den koster til og med mindre enn vanlig iskrem.
Den nye sensasjonen er også mer bærekraftig i produksjon, og blir produsert helt uten hjelp av kuer.
Planene til selskapet er å komme på butikkhyllene over hele verden. så langt er produktet lansert på en svært begrenset basis til to trendy iskrembutikker i New York City og San Fransisco.
På samme måte som Impossible Foods og Beyond Meat har planer om å revolusjonere kjøttindustrien med deres plantebaserte kjøttprodukter som smaker, ser ut og føles ut som ekte var – har Eclipse Foods planer om å gjøre det samme med melkeprodukt-bransjen.
Uten laktose og en rekke andre sensitive ingredienser
Produktet vil definitivt være en slager blant de som prøver å unngå laktose i dietten sin, men iskremen er også fri fra en rekke andre sensitive matsorter som f.eks. soya, nøtter, koksnøtt, gluten, GMO-er og andre tilsetningsstoffer.
Desserten er laget av en blanding av forskjellige planter, blant annet; potet, mais, kassava, hvetesorter og diverse grønnsaksoljer som selskapet slenger sammen til en miks som minner om melk på molekyl-nivå.
Det ultimate målet til selskapet er selvfølgelig å ta over verden når det kommer til melkeprodukter, men foreløpig tester de altså ut produktet på to «hotspots» i USA.
Smaker riktig, koster riktig og virker riktig
Etter å ha eksperimentert med oppskriften i lang tid, traff selskapet endelig jackpoten med deres nåværende miks, som allerede har skapt bølger i mat kulturen.
Alle blir begeistret av forskjellige grunner, de beste kokkene i verden blir begeistret fordi produktet oppfører seg akkurat som et vanlig melkeprodukt.
Forbrukere blir begeistret fordi produktet har en rimelig prislapp, og det smaker utrolig godt også, ifølge testerne (vi har ikke testet enda, men det skal vi).
Det er en rekke iskrembutikker og caféer verden rundt som har lyst til å hoppe på den plantebaserte bølgen, og det blir ikke vanskelig – for selskapet har selvfølgelig sørget for at man kan bruke samme utstyr som man ville brukt til vanlige melkeprodukter. Verden er klar, med andre ord!
Bedre for naturen og miljøet – «like sunn» – og like god!
Produksjonen av iskremen påvirker naturen og miljøet mye mindre enn vanlige melkeprodukter ville gjort, dette hovedsakelig fordi iskremen bruker 90 prosent mindre vann i produksjon.
Når det kommer til næringsinnhold ligger den nye iskremen ganske nære tradisjonell iskrem, den prøver med andre ord ikke å bli den sunneste iskremen i verden – dog den mest bærekraftige.
Miksen selskapet har produsert er ikke bare ment til å lage iskrem. Over tid har de planer om å lage flere melkebaserte produkter som ost, rømme og yoghurt. Faktisk, så går selskapet så langt at de lover en helt ny verden for laktose-intolerante og sensitive mennesker over hele verden.
Vi gleder oss til å teste den nye iskremen. Billigere, sunnere, bedre for miljøet og ikke minst like god? «We be the judge of that!»