McDonalds og en rekke andre kjeder man kun finner i USA og Canada, som A&W, Tim Hortons og Wendy’s, gjorde det langt bedre i CBC (Canadian Broadcasting Corporation) sin kyllingtest tilbake i 2017.
Subways kylling er mindre enn 50 prosent kylling
Disse kjedene sitt kyllingkjøtt er faktisk mer eller mindre kjøtt med en prosent fra 88,5 til 89,4 prosent kylling-DNA som avslørt i lab-tester i februar 2017 bestilt av nettopp CBC Canada.
Årsaken til at denne saken nå har blusset opp igjen er kylling DNA-konklusjonen Subway nå delvis må leve med, for i samme test tidlig 2017 ble det avdekket av «kyllingen» kjeden stapper i sine sandwicher kun inneholdt 53,6 prosent kylling, mens kyllingstrimlene de solgte innehold 42,8 prosent kylling – resten var visstnok soy-protein, ifølge CBC. Mer om akkurat dette senere i denne artikkelen.
Subway saksøkte for 2 milliarder kroner
Subway saksøkte så CBC og omtalte artikkelen som usann og testene helt feil.
Nå har, dessverre for Subway, en dommer kastet søksmålet til Subway ut av rettssystemet og pekte på at dette var undersøkende journalistikk som er trygget i det canadiske lovverket, og det faktum at mange spiser Subway og har en rett til å vite hva de stapper i seg.
Alt gikk dog ikke CBC sin vei, da dommer Morgan ga Subway medhold i at det ikke stemmer at over 40 prosent er soy. Subway fremla sågar bevis på at dette tallet er nærmere 1 prosent og CBC skal også ha fått kritikk for at lab-en gjorde en dårlig jobb.
Etter at saken ble kastet ut av rettssystemet, uttalte Subway til Vice blant annet annet at «saken ikke er henlagt i sin helhet» og at «avgjørelsen ikke validerer testene utført av Trent University».
Subway sikter her til søksmålet mot Trent University som de får lov å gå videre.
Kilde:
Vice