Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
mat 11/12/201911/12/2019

Har du fått med deg disse mat-trendene? Vi undersøker 11 av dem

Alt fra kyllingsmultringer til soppkaffe og emoji-is er for lengst snakkiser blant internasjonale matelskere.

redeyegrilltunaburger
Spicy tunfisk-burger fra Redeye Grill. Bilde: Redeye Grill/Instagram.
Publisert avLina Hekkli

Det er bare fantasien som setter grenser når kreative kokker skaper magi på kjøkkenet.

For fusion?

Av og til blir resultatet fantastisk, og med dagens sosiale medier kan de kulinariske trendene umiddelbart gå viralt. Noen fantasifulle kreasjoner er til å spise opp, andre er av det mer humoristiske slaget, mens enkelte rett og slett virker merkelige.

Fusion er i tiden som aldri før, og stadig nye restauranter blander ulike matstiler i sine retter. Noen av eksemplene under er derimot matretter du nok aldri ville tenkt på å blande, for eksempel en fransk croissant og japansk sushi. Det er bare å le, gråte eller bli inspirert av disse underlige trendene: 

Sushi burger og Sushito 

En av de merkeligere mattrendene de siste årene er sushi burgeren – en «hamburger» laget av sushiris, fylt med rå fisk, wasabi og andre grønnsaker.

View this post on Instagram

🚨🚨WE’RE BACK JULY 11th🚨🚨Come in for our sushi burger and many more exciting treats. Make your reservation today!

A post shared by Redeye Grill (@redeyegrillnyc) on Jul 1, 2019 at 2:11pm PDT

Risbrødet er ofte klissete å spise. Derfor har flere kokker begynt å steke sushi-brødet på forhånd, og andre bruker nori til å binde sammen burgeren.

Måltidet er ikke helt nytt, men har den senere tiden spredt seg til stadig flere restauranter verden rundt. En annen fusion-variant er sushito – en miks mellom burrito og sushi, som består av en lang sushirull pakket sammen som en burrito. Disse fylles med tradisjonelle sushi-ingredienser som rå laks, tunfisk, ris og avokado, og gjerne også tradisjonelle mexikanske råvarer som bønner, ananas eller mais. 

View this post on Instagram

Today's the last day of our current 'Back to School' promotion! 📚🎒Come by for 50% off any sushi burrito or poké bowl at our *Edward St. location* 📸: @chewtoronto . . . . . #healthspo #summer #Mihitosushi #feedmyphone #sushiburrito #sushitaco #sushinachos #pokebowl #toronto #torontofood #torontolife #torontoeats #instafood #Mississauga #MississaugaEats #inSauga #insaugafoodscene #sauga #instafood #instaeat #yyz #burrito #asianfusion #f52gram #healthyliving #tofoodies #narcity #blogto #lifeatuoft #rustudentlife

A post shared by Mihito Sushi Laboratory (@mihitosushi) on Sep 8, 2017 at 5:43am PDT

Crossushi 

Etter de siste årenes fokus på fusion er det kanskje ikke så rart at noen har blandet den fransk croissant og japansk sushi. Resultatet ble crossushi som først så dagens lys i et bakeri i Los Angeles.

View this post on Instagram

Los que lo han probado, aseguran que el crossushi ¡es de otro planeta! ¿Nos lo recomendáis para desayunar? ¿Para la merienda? O ¿para un tentempié? Vamos a hincarte el diente 🥐🍣 #crossushi · · #QuehacerenBarcelona #Quehaceren #QHE #foodporn #nomnomnom #tastingtable #yummy #delicious #foodlovers #foodie #eatfamous #eeeeeats #forkyeah #foodstagram #foodgasm #herehappyandhungry #tuesday #felizmartes #barcelona #bcn

A post shared by Qué Hacer En Barcelona (@quehacerenbcn) on Feb 6, 2018 at 12:43am PST

Et spicy stykke laks med wasabi og ingefær pakket inn i nori, bakes inn i det franske bakverket, og en ny trend ble født. Men ikke alle er like begeistret, og flere har uttrykt skepsis på sosiale medier. 

Fritert kyllingsmultring 

Det trendy spisestedet BIRD i London skapte denne ekstremt mektige kaloribomben – en glasert smultring med fritert kylling, bacon og dressing.

Kombinasjonen fett, søtt og salt ble en enorm trend, og i september annonserte fast food-kjeden KFC at de nå serverer fritert kyllingfilet mellom to glaserte smultringer på flere av sine amerikanske spisesteder.

Sosiale medier kokte av entusiasme, men mange var også svært skeptiske til det store kaloriinntaket, og mente at den amerikanske kjeden burde avstå fra å selge produktet. 

View this post on Instagram

After working out and long work week. #donuts #chicken #leefriedchicken #donutchicken

A post shared by michelle upshaw (@mystic848) on Mar 16, 2019 at 10:44am PDT

Is-nachos 

En dessert som kanskje virker merkelig første gang du hører om den, men iskrem-nachos har blitt en stor internasjonale trend, og serveres på dessertbarer over hele verden.

Kuler med is blandes med sprø vaffelkjeks, formet som tortilla-chips, og toppes med krem og glasur. Dessertbaren Chin Chin i Londons Soho serverer isen med grillet ananas, blå vaffelkjeks og sjokoladetrøfler. 

The avolato – avokado-is 

Sosiale medier lot seg begeistre over denne fantasifulle kreasjonen fra iskrembaren Snowflake hos varemagasinet Selfridges i Londons Oxford Street.

View this post on Instagram

It's National Avocado Day! 🥑 And we know just how to celebrate it . . .

A post shared by Snowflake Luxury Gelato (@snowflakegelato) on Jul 31, 2019 at 3:30am PDT

Desserten er skremmende lik en ekte avokado, men består av avokadis og blir servert i fruktens ekte skall. Steinen i midten er en deilig ball av peanøttsmør-is. 

Rødbet-latte

Også kalt «red velvet latte» er ikke en kaffe, men derimot en slags latte laget av kokt rødbete, kokossukker, vanilje og melk eller mandelmelk – alternativt med rødbetpulver.

Den røde grønnsaken er kjent for sine helsebringende effekter, og skal være mye sunnere enn vanlig kaffe. Drikken ser utvilsomt god ut, men det er tvilsomt om den har noe som helst til felles med sin navnebror kaffe latte. 

View this post on Instagram

Good Morning from London and happy Sunday!💗 Got a recipe for this super yummy BEETROOT LATTE for anyone who is planning to enjoy an extra cozy day today.✨ I am heading for breakfast in a minute to fuel up for another day at VegFestUK. We are having a blast here selling chocolate to the loveliest like-minded crowd we could imagine. Come by and say hi when you are London! Lots of love, Anna 😘 . . Ingredients: 300 ml oatmylk ½ tsp orange zest (optional) ½ tsp cinnamon 3 Tbsp beetroot juice 1-2 tsp maple syrup . Method: Add oatmylk, cinnamon and orange zest to a small saucepan and heat up. Combine beetroot juice and maple syrup in a cup. Once oatmylk is hot pour it into the cup with the beetroot juice. Enjoy! . . . . . . . . . . #beetroot #beetrootlatte #dairyfree #beautifulcuisines #kaylaitsines #veganbreakfast #healthybreakfast #cleaneating #breakfastinspo #feedfeedvegan #bestofvegan #veganrecipes #foodstyling #healthyvegan #letscookvegan #plantbased #healthydessert #lovefood #feedfeed #foodphotography #veganfoodshare #vegan #vegano #healthycuisines #heaveninajar #autumn

A post shared by HAPPY FOOD🍍Berlin (@anna.culina) on Oct 27, 2019 at 1:11am PDT

Iskrem-bæsj 

Denne humoristiske kreasjonen laget av Sweet XO Good Grief Café i Tokyo, tok umiddelbart av på sosiale medier. På japansk kalles den «Unchi-kun», en høflig måte å si bæsj.

Isen er formet som en emoji-bæsj komplett med spiselige øyne, smil og andre effekter.

Selvfølgelig servert i et toalettformet beger. De som ikke ble umiddelbart tar seg friste, kan trøste seg med at smaken er sjokolade.

View this post on Instagram

. Thanks💩💗 @thesweetwanderlust

A post shared by SweetXO HARAJUKU (@sweetxo_goodgrief) on Oct 29, 2019 at 12:52am PDT

Te med ostesmak 

Spør du oss høres ikke dette særlig appetittvekkende ut, men te med ostesmak overbeviser visstnok de som er modige nok til å smake. Oste-te er svart eller grønn te som toppes med et osteskum laget av melk, fløte og kremost – alt dette røres sammen til det skummer, helles over teen og serveres med et dryss havsalt.

View this post on Instagram

Matcha Cheese KINI Cheese Tea GKB Tea Yes, You Maybe ——————————- ⏰ Operational Hour : 11.00 – 21.00 🚗 For Delivery Order : ☎ 082230371699 ——————————- Kedai Kopi Syahirah Jl. Jawa No.73, Yosowilangun, Kec. Manyar, Kabupaten Gresik, Jawa Timur 61121 ——————————- #kini#cheesetea#gresik#gkb#kulinergresik#kulinersurabaya#gresikmantap#gresikseru#kedai#kopi#syahirah#surabaya#lamongan#tuban#infogresik #infogresikgaul #gresiksumpek#gresikhits #gresikunited#gresikseru#gresikolshop #exploregresik#cafegresik#gresikhitz #lokergresik#kinicheesedihati

A post shared by Kini Cheese Tea GKB (@kinicheesetea.gkb) on Dec 11, 2019 at 12:05am PST

Drikken ble først oppfunnet i Taiwan, før den ble populær i Singapore og Hong Kong, og senere spredte seg til England. I London får man blant annet kjøpt ostete på den populære boble-te-kjeden Happy Lemon. 

Soppkaffe 

Malte kaffebønner med medisinsk sopp ble i Amerika en stor helsetrend i året som gikk. Soppen skal gi varig energi og fokus, og forhindre rastløshet som av og til kan komme som en bivirkning av koffein.

Det skal altså være en sunnere kaffe, og spesielt bra for de som fra før er sensitive mot kaffe. Noen av kaffene er tilsatt såkalt «kreftkjuke» en sopp som er en parasitt på trær, og som som skal hjelpe mot kreft og svulster.

View this post on Instagram

Hate to do this to you… but you can only pick one. 👀🍄 Which one would you choose? Tell us below! 👇 #FourSigmatic #EverydayMagic 📸: @livingwells_

A post shared by Four Sigmatic (@foursigmatic) on May 8, 2019 at 10:07am PDT

Kaffeøl

Litt rart vil noen tenke, men kombinasjonen av kaffe og øl har blitt populært verden rundt, og stadig flere produsenter spesialiserer seg på markedet. 

– Kaffens smak og aroma blander seg sømløst med flere ulike øltyper – spesielt mørk og rikt øl med mye malt, som porter, sier ølbrygger Zachary Mack til nettstedet Food and Wine. 

Forskjellige produsenter har ulike teknikker. Mens noen tilsetter malte kaffebønner under ølens gjæringsprosess, tilsetter andre et liten mengde kaldbrygget kaffe helt til slutt. 

View this post on Instagram

Combining Coffee and Stout, @bira91beer has brought a classic from their brew lab in the new #limitedrelease Malabar Stout. Malabar Stout is a rich, chocolaty, malty brew made using a special cold brew blend in a collaboration with Blue Tokai Coffee. With the rain and Oktoberfest around, it becomes an instant favourite for all #StoutBeer and #CoffeeLovers. Tag your friends you want to try Malabar Stout with. #Alcohowl #bira91malabarstout #Beer #coffeebeer #Oktoberfest #beeroftheweek #instabeer #beerofinstagram #beerlover #alcohol #Spirits #Alcohol #Spirits #Drinks #Nightlife

A post shared by Alcohowl (@alcohowl) on Sep 17, 2019 at 7:44am PDT

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern