- 250 g mel
- 34 g usøtet naturlig kakaopulver
- 6 teskje malt ingefær
- 3 ½ teskje bakpulver
- 1 teskje kanel
- ¾ teskje salt
- ½ teskje malt hvitt pepper
- 1/8 teskje kajennepepper (om du ønsker et ekstra kick)
- 2,4 dl brygget kaffe
- 1,75 dl lett melasse eller mørk sirup
- ½ teskje natrium bikarbonat
- 250 g sukker
- 1,75 vegetabilsk olje
- 3 store egg, slått lett
- 6 teskje fersk ingefær (igjen, om du ønsker et lite ekstra kick)
Det var mye prøving og feiling denne gang, men deretter oppdaget jeg raskt at den hemmelige ingrediensen til å lage denne cupcaken er… naturlig kakaopulver!
Men hvorfor kakaopulver?
Jo, fordi denne ingredisensen forsterker pepperkakesmaken og fargen, i stedet for de tradisjonelle tunge og lette versjonene.
OBS: ikke gå glipp av vårt ekstra smarte triks nederst i artikkelen.
Jeg fant også ut at jeg likte å bruke vegetabilsk olje i cupcakeoppskriftene mine i stedet for smør, da det skaper en fin tekstur.
Denne oppskriften er inspisrert av Peggy Porschens i London. Les om besøket vårt:
Et siste råd: ikke bruk tradisjonell mørk melasse i denne oppskriften, bruk lys, og hvis du ikke finner dette i din importbutikk, bruk isteden sirup.
Slik baker du Northern Foods jule-cupcakes med det hemmelige trikset
- Juster til midtstilling i ovnen, varm den opp til til 170 grader og ta tak i muffinsbrettet.
- Plasser cupcake-innpakningene i hvert sitt muffinshull på brettet, og sett til side fordi du må tilbake til dette kjapt.
- Visp mel, kakao, malt ingefær, bakepulver, kanel, salt, pepper og cayenne sammen i en stor bolle.
- Visp kaffe, melasse (eller mørk sirup) og natriumbikarbonat i den andre store skålen til den er glatt.
- Visp inn de våte ingrediensene (kaffeblandingen) i melblandingen til den er jevn.
- Når det er gjort, kan du begynne å sette røren i cupcake-brettet, fylle dem omtrent ½ og steke i 14 minutter, eller til du kjenner de er spenstige når du tar på dem.
- La dem avkjøle seg i 2-3 timer før glasuren skal på plass. Om du ikke vil glasere dem med en gang, lagres disse fint i fryseren opp til en måned!
Dette er min favoritt-metode
Min personlige favoritt for glasur på disse råtassene er en kremost-glasur med litt appelsinskall.
Det balanserer smakene og minner meg om familie-besøkene i USA og mine favoritt bakerier i London.