Skip to content
Nattmodus
  • Hjem
  • Om
northernfoodchristmascupcake
Denne lette, men knakende herlige cupcake oppskriften er perfekt å lage sammen med barna i julen. Bildet er fra Bilde: Lina Hekkli/Northern Food.
bakstoppskrift
11/12/2019

Prøv vår jule-cupcake-oppskrift med et hemmelig våpen

20 cupcakes

1 time

Enkelt

Inspirert av Peggy Porschens, pepperkake-cupcake, så gjør vi denne gang noe koselig hjemme.

Derfor har jeg bestemt meg for å gjenskape smakene og dele denne oppskriften med dere!

  • 250 g mel
  • 34 g usøtet naturlig kakaopulver
  • 6 teskje malt ingefær
  • 3 ½ teskje bakpulver
  • 1 teskje kanel
  • ¾ teskje salt
  • ½ teskje malt hvitt pepper
  • 1/8 teskje kajennepepper (om du ønsker et ekstra kick)
  • 2,4 dl brygget kaffe
  • 1,75 dl lett melasse eller mørk sirup
  • ½ teskje natrium bikarbonat
  • 250 g sukker
  • 1,75 vegetabilsk olje
  • 3 store egg, slått lett
  • 6 teskje fersk ingefær (igjen, om du ønsker et lite ekstra kick)
Posted bySolveig Løken

Det var mye prøving og feiling denne gang, men deretter oppdaget jeg raskt at den hemmelige ingrediensen til å lage denne cupcaken er… naturlig kakaopulver!

Men hvorfor kakaopulver?

Jo, fordi denne ingredisensen forsterker pepperkakesmaken og fargen, i stedet for de tradisjonelle tunge og lette versjonene.

OBS: ikke gå glipp av vårt ekstra smarte triks nederst i artikkelen.

Jeg fant også ut at jeg likte å bruke vegetabilsk olje i cupcakeoppskriftene mine i stedet for smør, da det skaper en fin tekstur. 

Denne oppskriften er inspisrert av Peggy Porschens i London. Les om besøket vårt:

Vi besøkte luksusbakeri i London

Et siste råd: ikke bruk tradisjonell mørk melasse i denne oppskriften, bruk lys, og hvis du ikke finner dette i din importbutikk, bruk isteden sirup.

Slik baker du Northern Foods jule-cupcakes med det hemmelige trikset

  1. Juster til midtstilling i ovnen, varm den opp til til 170 grader og ta tak i muffinsbrettet.
  2. Plasser cupcake-innpakningene i hvert sitt muffinshull på brettet, og sett til side fordi du må tilbake til dette kjapt.
  3. Visp mel, kakao, malt ingefær, bakepulver, kanel, salt, pepper og cayenne sammen i en stor bolle.
  4. Visp kaffe, melasse (eller mørk sirup) og natriumbikarbonat i den andre store skålen til den er glatt.
  5. Visp inn de våte ingrediensene (kaffeblandingen) i melblandingen til den er jevn.
  6. Når det er gjort, kan du begynne å sette røren i cupcake-brettet, fylle dem omtrent ½ og steke i 14 minutter, eller til du kjenner de er spenstige når du tar på dem.
  7. La dem avkjøle seg i 2-3 timer før glasuren skal på plass. Om du ikke vil glasere dem med en gang, lagres disse fint i fryseren opp til en måned!

Dette er min favoritt-metode

Min personlige favoritt for glasur på disse råtassene er en kremost-glasur med litt appelsinskall.

Det balanserer smakene og minner meg om familie-besøkene i USA og mine favoritt bakerier i London.

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2021  Pollination Publishing  |Personvern