- 40g usaltet smør
- 6 teskjeer melk
- 4 teskjeer vegetabilsk olje
- ¼ teskje vaniljeekstrakt
- 1 stort egg
- 100g sukker
- 50g mel
- 20g naturlig kakaopulver
- ½ teskje bakepulver
- ½ teskje salt
- 55 g opphakket sjokolade eller sjokoladebiter
Dette er ikke en slik oppskrift.
Latmannskake i kaffekoppen
Denne oppskriften er for de virkelig late dagene når været er dårlig, og når det bare er deg og katten som ønsker å holde deg varm inne mens du spiser varm kake. Mmm!
Det beste: du kan gjøre alt med bare en mikro to rene kaffekrus!
Vår kjappeste oppskrift hittil
- Visp smeltet smør, melk, olje, vaniljeekstrakt og egg sammen i en bolle
- Visp sukker, mel, kakaopulver, bakepulver og salt i sin egen bolle
- Hell de våte ingrediensene i det tørre. Visp så sammen til det er glatt og tilsett deretter sjokoladen
Del røren mellom de to krusene og plasser i mikrobølgeovnen i 1 minutt. Hvis den ser for rå ut, bruk mikrobølgeovn i intervaller på 30 sekunder med en maksimal tid på 2 ½ minutter totalt.
Kaken vil være klissete på innsiden, og det er slik du vil at den skal være, men vent 1 minutt før du spiser den så den får kjøle seg litt.