Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
matrettsak 05/01/202005/01/2020

Stjernekokken tapte oste-sak mot Michelin-guiden

Stjernekokk fikk ikke viljen sin etter at han beskyldte Michelin-guiden for å lyve om cheddar-bruk.

marcveyrat
Marc Veyrat sin restaurant i Manigod, Frankrike. Bilde: Marc Veyrat
Publisert avTrond Bie

Du husker kanskje denne saken fra 5. desember om stjernekokk Marc Veyrat som ble degradert fra tre til to Michelin-stjerner etter at ekspertene der mente han hadde jukset med cheddar ost i en souffle.

Veyrat tapte cheddar-saken

Det ville ikke Veyrat ha noe av, og krevde dokumentasjon på at Michelin hadde spist på restauranten hans, La Maison des Bois, og hvordan de hadde kommet frem til at han måtte miste en stjerne.

For dette krevde han 1 euro i erstatning.

Veyrat i godt humør (før rettsakens kjennelse):

Quel bonheur de faire ce métier avec ou sans étoiles, elles brillent dans les yeux de nos clients et de nos équipes. La grande Famille des Cuisiniers est exceptionnelle, pour le bonheur de tous. #marcveyrat #cuisiniers #bonheurdesenfants pic.twitter.com/TiKgRxTzLF

— Marc Veyrat (@marcveyrat) December 17, 2019

Beviste ikke nok for dokumentkrav

Retten krevde aldri at Michelin viste frem disse dokumentene, og nå krever guiden 300 000 kroner for det de mener de har lidd av skader som følge av rettsaken.

Retten har hatt tid til å se på saken, og konkluderer med at Veyrat ikke kan bevise at han har tapt kunder, og derfor penger, på å bli degradert.

På Tripadvisor og Yelp har restauranten fem av fem stjerner

Veyrat sier nå han ikke ønsker å ha noe med Michelin Guiden å gjøre lenger, og omtaler dem som dårlige folk.

Kilde:
CNN Travel

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern