Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
ces2020impossiblematvegan 07/01/202009/01/2020

Å joda, vegan-bacon kommer! – Impossible Foods har avslørt oppfølgeren til burgerkjøtt

Impossible Foods brukte den store teknologi-konferansen CES til å avduke sitt nye veganer-kjøtt.

bacon
Impossible Foods startet med burgere, så nå må du fullføre sirkelen med manges favoritt-tilbehør: bacon. Faktisk tror vi at vi skal lage en BBQ bacon burger med en gang.
Publisert avTrond Bie

Dette er selskapets første nye produkt etter at de først lanserte vegan-burgerkjøtt i 2016.

Fire år senere og med mye medvind og medieomtale er de klare for sitt første ekte oppfølgerprodukt som de avslørte under CES.

Oppdatert, 7. januar, 23:31:

Impossible Foods-sjef Pat Brown bekrefter at selskapets vei til lansering av veganer-bacon går som planlagt, men at de ikke ønsker å lansere før den selv mest hardbarka bacon-elsker gir tommel opp.

Det er usikkert hva som er neste prosjekt, men det spekuleres i sjømat. Med andre ord kan det hende det drøyer til 2021 før vi kan prøve favoritt-tilbehøret vårt, bacon, som veganer-produkt.

Cnet

Lanserer svinekjøtt og «pølser»

Debatten rundt liksom-kjøttet har hetet opp etter at en rekke konkurrenter, og mange av dem fra fe-industrien (med ditto lobbyister), har kritisert liksomkjøttblandingene fra å være langt fra sunne og stappfulle av østrogen.

Samtidig er det ikke slik at Impossible Foods Inc. mener det de produserer nødvendigvis er sunnere – markedsføringen går mest i å kutte ned på bruk av dyr og alt det innebærer.

impossiblefoodspork
Impossible Foods avslørte under teknologi-messen CES i Las Vegas deres første ekte oppfølgerprodukt etter burgeren: svinekjøtt. Bilde: Impossible Food

Uansett; svinekjøtt er trolig det kjøttet det spises mest av på verdensbasis, og selv om det er bedre for miljøet enn biff og lam, så er det likevel en bidragsyter for negative miljøutslag.

«Svinekjøttet» er fritt for gluten og skal halal og kosher-sertifiseres.

Tester frokost-«pølse» hos Burger King

Senere denne måneden lanseres også Impossible Foods første «pølse» (disse omtales som en pølse i USA, men er flate som en burger og brukes som regel i frokostmat med en mer krydret smak enn en ren burger), først hos Burger King som en frokost-croissant døpt «Impossible Croissan’wich«.

Smaker dette godt da? Plante-iskrem er den nye greia

Dette inneholder Impossible sitt svinekjøtt

Som burgerne, er hovedingrediensen soya, solsikkeolje og kokosnøttolje i svinekjøtterstatteren.

Selskapet inkluderer også aminosyrer, vitaminer og sukkerarter i svinekjøttet. «Heme» er også å finne. Dette er et jern som finnes i alle levende organismer og som katalyserer kjemien i maten for å forvandle det som kunne blitt en kjedelig smak til noe som minner mer om kjøtt og dets aromaegenskaper.

Det er ingen dato for når kjøttet kan handles i butikkene uten å måtte stikke til utvalgte kjeder i USA.

Kilder:
Impossible Foods
Cnet

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern