Skip to content
Nattmodus
  • Hjem
  • Om
goldenmilk
Søt, krydret og fyldig, og etter vår mening bedre enn chai.
oppskrift
22/01/2020

Bedre enn chai og tar kun fem minutter for to

2 personer

5 minutter

Enkelt

Jeg blir litt slapp i løpet av januar. Ferien er over, regnet, slaps og snøen er bare grå og har en tendens til å matche humøret mitt.

  • 360 ml lett kokosmelk (hermetikk er best, men kartong fungerer også)
  • 360 ml usøtet vanlig mandelmelk (gjør det selv eller kjøp i butikken)
  • 1 1/2 tsp bakken gurkemeie
  • 1/4 tsp malt ingefær
  • 1 en hel kanelstikke (eller 1/4 ts malt kanel. Jeg foretrekker pinnen!)
  • 15 g koksolje
  • 1 klype malt svart pepper
  • Valg av søtstoff (dvs. lønnesirup, kokosnøtt sukker, honning eller stevia etter smak)
Posted bySolveig Løken

I stedet for å løpe til kjøkkenskapene for å finne frem det jeg trenger for å bake den nyeste sjokoladedesserten, prøver jeg sunnere og kjappere alternativer. Nyåret er jo dessuten hektisk.

En oppkvikker uten koffein

Og, jeg har undersøkt hvordan mat påvirker meg – ikke minst humøret.

Gjett hva? Jeg har forelsket meg i “Golden Milk” der en av de viktigste egenskapene er at dette bare tar tar 5 minutter for to kopper.

Varmt eller kaldt, det er opp til deg.

View this post on Instagram

Vii fortsetter å forske på krydderet gurkemeie ved å prøve nye ting, og finne den perfekte oppskriften for å bekjempe vinter-bluesen – så langt ser det ut til at det er lite denne roten ikke kan gjøre…. Når den kombineres med svart pepper, hjelper gurkemie med å lysne huden, og om den blir spist regelmessig, kan den bidra til å bekjempe demens i alderdommen. Det er mye for et krydder å love, men i motsetning til vår siste nett-date, tror vi gurkemie faktisk kan være i stand til å levere … . Følg med på vår egen Solveig Løken. Hun vil servere en kjempegod oppskrift som involverer dette krydderet denne uken! #tumeric #curcumin

A post shared by Northern Food (@northernfood.no) on Jan 15, 2020 at 7:19am PST

Herlig malt gurkemeie.

Gurkemeie har noe fantastisk i seg

“Gylden melk” er en tradisjonell indisk drikk som har sine røtter i Ayurveda. I sin enkleste form er det en blanding av varm melk og malt gurkemeie.

“Golden Milk” har nærmest ikke sikker i seg, men smaker samtidig søtt.

Det er sjokkerende mengder sukker i kaffe-drikker – Starbucks en storsynder

Også kjent “haldi doodh”, er gylden melk kjent for sine helbredende, betennelsesdempende egenskaper (ikke alle er enige, selvsagt), hovedsakelig takket være curcumin som er å finne i gurkemeie.

Gurkemeie har blitt brukt i ayurvedisk medisin i tusenvis av år i forhold til pusteproblemer, leddsmerter, tretthet, fordøyelsesproblemer og mer.

Her er oppskriften; prøv den, vi tror du kommer til å elske den.

Slik lager du “Golden Milk”

  1. Tilsett i en liten kasserolle, kokosmelk, mandelmelk, malt gurkemeie, malt ingefær, kanelstang, kokosnøttolje, svart pepper og søtstoff etter eget valg (jeg tilsetter vanligvis 1 ss (15 ml) lønnesirup. Dette er mengden i den opprinnelige oppskriften/ juster hvis du endrer mengden).
  2. Visp sammen og varm over middels varme. Varm til det er varmt å ta på, men ikke kokende – ca 4 minutter – visp ofte.
  3. Skru av varmen og smak til du er fornøyd. Tilsett mer søtningsmiddel etter smak eller mer gurkemeie eller ingefær for intens krydder + smak.
  4. Server umiddelbart, del mellom to glass og la kanelstangen ligge igjen. Best når den er fersk, men rester kan lagres tildekket i kjøleskapet i 2-3 dager. Varm opp på komfyren eller mikrobølgeovnen til den er varm er igjen.

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2021  Pollination Publishing  |Personvern