Det gjør nordmenn til folkeslaget som spiser mest frossenpizza* i verden.
Det er ni og en halv frossenpizza i året per nordmenn det, og husk at det kun 5,3 millioner av oss.
Det er flere måter å kutte seg til perfeksjon
Dette er et faktum som har vært godt kjent i god stund, og siden vi alle kutter opp veldig mange pizzaer i året (noen av oss flere enn andre), er det smart å vite hvordan man gjør det mest elegant og på den beste måten slik at bitene ser herlige ut, og at man sørger for at ost og fyll forblir på hver bit.
Matematikere utfordrer deg til å kutte pizza-en slik
- Som alltid må redskapene være i god stand, og pizza-skjærer er en kniv, og som alle kniver må den kunne kutte deigen og alt det andre herlige du har på (inkludert pepperoni som kan være litt vanskelig – du merker fort om kniven er sløv med disse pølsene.) Kjøp derfor en av god kvalitet først som sist (vær ærlig: hvor mange har du handlet siden du klarte å steke din egen pizza uten mamma?), og sørg for å slipe den minst en gang i måneden.
- Har du ingen pizza-skjærer eller rett og slett foretrekker kniv? Om sistnevnte er stemmer er du sikkert klar over at kniven bør være stor (rundt 20 cm.), og at man forsiktig hever den opp og ned, stillestående, der du ønsker å kutte. Og dette er kanskje det viktigste: vent til pizza-en har vært ute av ovnen litt om du velger kniven. Årsaken er at osten kan feste seg til sidene om du er for ivrig.
- Saks! Jepp, du leste riktig: student/tur-trikset. Har du en saks for bruk på kjøkkenet, kan det være en kjapp måte å fordele pizza-en på, men pass på som med kniven og la osten slappe av litt før du sakser bitene etter at den er ute av ovnen. For pizza-er med mye fyll er ikke saks den beste løsningen, da fyllet kan falle – du må jo løfte litt på pizzaen for å komme under den (se hysterisk video under). Det finnes også dedikerte pizza-sakser om man ønsker å gå helt inn for denne metoden – dette er trolig det mest norske kjøkken-redskapet som er oppfunnet:
Kommentarene er det beste med denne:
Kanskje har du sett et verktøy du ikke har testet tidligere, eller helt glemt å slipe den? Har du et bedre verktøy eller en helt genialt metode vi ikke har fått med oss? Hør fra deg i kommentarfeltet!
Kilder:
Food & Wine
Arxiv (PDF)