Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
matMichelin 18/02/202018/02/2020

Disse norske restaurantene er nå å finne på den eksklusive listen

Michelin Guiden 2020 er her for de nordiske landene. Norge har ekstra mye å være stolte av under kveldens event i Trondheim.

sveinerikrenaa
Sven Erik Renaa på vei opp for å utføre takketalen etter at restauranten hans RE-NAA er oppgradert fra en til to Michelin-stjerner.
Publisert avTrond Bie

Først og fremst: det er fire nye spisesteder med to stjerner og syv med en, i den oppdaterte guiden som har vært mye omtalt i fjor, også av andre grunner som ikke hadde noe direkte med mat å gjøre.

Sven Erik Renna har nå to stjerner

Blant den norske som nå kan skryte av to stjerner, er RE-NAA fra Stavanger, drevet av Sven Erik Renaa, høyre topp:

The emotion was clear to see at the Michelin Guide Nordic Countries 2020 Star Revelation Event 🎉🎉🎉#MICHELINGUIDENORDIC #MICHELINSTAR20 pic.twitter.com/gluqQZJxuE

— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) February 18, 2020

Alchemist fra København med Rasmus Munk er årets nykommer, mens Jordnær fra Gentofte i Danmark med Eric Kragh Vildgaard i spissen har to stjerner som norske Renaa kan skryte av.

Fire nye norske med en stjerne – 11 totalt i Norge

Men så begynner det å bli virkelig moro for Norge, for litt ned på siden og vi finner en haug med nye norske opplevelser guiden mener er god nok til følgende:

Bare, Bergen (nykommer)

View this post on Instagram

Ny meny // New menu •ku fra larsastova• Grillet på kull, beter og ramsløk // •Cow from larsastova • Grilled on charcoal, betes and wild garlic . . . #cow #finedining #økologisk #sustainability #betes #ramsløk #wildgarlic #ramson #bergen #visitbergen #gourmet #culinary 📸 @kristinjoergensen

A post shared by BARE Restaurant (@barerestaurant) on Feb 16, 2020 at 5:42am PST

Omakase by Vladimir Pak, Oslo (promotert opp fra Michelin Plate)

View this post on Instagram

#omakase#by#vladimir#pak#oslo#norway#seabass#nigiri#fresh#ginger#leek#instagram #instagood

A post shared by Omakase by Vladimir Pak (@omakase_oslo) on Dec 17, 2019 at 3:06am PST

Speilsalen, Trondheim (promotert opp fra Michelin Plate)

View this post on Instagram

We love local produce! Check out this amazing array of ingredients: Cured venison, cheese, seafood, vegetables, mushrooms, berries, gin and dairy from nearby Røros. And just because we couldn't help ourselves; our very own selection of Rossini caviar. Are you also stoked about local and unique produce? Drop us a comment if you know about a small batch product of such a quality and singularity that we simply must test it! @britanniahotel @hitramat @granskauen_destilleri @trondelagsankeri @visittrondheim @exploretrondelag @rossinicaviar @leroyseafood @rorosmeieriet #homeofnordicflavours #visitnorway

A post shared by Speilsalen (@speilsalen) on Nov 7, 2019 at 7:30am PST

Under, Lindesnes (nykommer)

View this post on Instagram

Limpet, Albueskjell, Patella Vulgata. From the menu The first serving you receive when you dine with us is our version of the Limpet. It’s also one of the first creatures to stumble upon in the shoreline. Commonly perceived as a shell, but is in fact a snail and these small creatures have become quite famous due to the strength of their teeth – researchers estimate them to be stronger than Titanium and they have even set the record of containing the strongest biological material ever tested! The Limpets’ diet consists mainly of algae and they tend to have a permanent territory that they only deviate around 1 meter from when they are searching for food. Specimens have been found up to the age of 16 years old, and they are also quite tricky to detach from the rock, so you have to be quick to catch them! 📸 @matografen / @astriyo

A post shared by Under (@underlindesnes) on Jan 30, 2020 at 8:18am PST

Her er alle de norske restaurantene med en eller to stjerner:

Kilde:
Michelin Guide

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern