Dette med bildet av den 20 år gamle fast food-burgeren som ikke råtner, tar aldri slutt og er nærmest som en liten klisjé å regne.
Burger King skryter av at burgeren deres råtner: – Det er vakkert
Men denne gang er historien snudd på hodet: Burger King markedsfører nå at «»mugg også kan være vakkert», kombinert med bildet av en råtten Burger King Whopper, dag 28.
Markedsføringspoenget her er at kjeden mener at kvalitetes-ingredienser råtner, tilhørende teksten "dag 28: det vakre med å ikke bruke kunstige koserveringsmidler".
Burger King sier at konserveringsmidler, farge- eller smakstilsetninger forsvinner fra all mat snart
«…For å vise at burgerkjeden nå fjerner alle kunstige konserveringsmidler. Sammen med Norge har også mange andre europeiske land og USA faset ut kunstige tilsetningsstoffer.
I tillegg har kjeden fjernet kunstige farger og smakstilsetninger fra de aller fleste produkter på burgermenyen, samt tilbehør.»
– Vår Whopper er helt uten kunstige konserveringsmidler, farge- eller smakstilsetninger. Snart vil all maten vi serverer utelukkende ha ekte ingredienser. Dette er noe vi er stolte av, sier administrerende direktør i Burger King Norge, Rune Sandvik i pressemeldingen kjeden sendte ut denne uken.
Det er ikke kun kvaliteten på maten som styrer råtningsprosessen
Det er morsomt de gjorde dette stuntet nå, for Northern Food har tidligere skrevet om temaet før, nærmere bestemt den klassiske McDonalds-burgeren som ble glemt, oppdaget mange år senere og ser ut som ny. La oss se hva vi kan finne – jo, her:
«Anne Christensen er “Director of Field Brand Reputation” for McDonalds, altså hun har i oppgave å motsi artikler som dette og spinne PR.
Hun uttaler at det i visse tilfeller, om burgeren oppbevares tørt, så vil den som annen mat ikke råtne. «Med de korrekte parameterne så råtner vår burger som annen mat ville ha gjort».
“Uten tilstrekkelig fuktighet – verken i maten selv eller i miljøet – kan det hende at bakterier og mugg ikke vokser, og derfor er nedbrytning usannsynlig. Så hvis mat er eller blir tørr nok, er det lite sannsynlig å vokse mugg eller bakterier eller brytes ned.”
McDonalds ble backet opp av Donald W. Schaffner.
Schaffner har doktorgrad i mat og forsker på dette, og melder at McDonalds uttalelse er helt korrekt og at han hadde sagt det samme, men med forbehold om at han ikke kjenner omstendighetene til hvordan burgeren ble lagret.
Uansett sier vi ikke nei takk til Burger Kings initiativ, selvsagt ikke – vi håper dette vil løfte produktene deres.
– Arbeidet med å fase ut kunstige konserveringsmidler, farge- og smakstilsetninger fra produktene våre, har pågått over lenger tid. Ekte burgere smaker bedre, enkelt og greit, sier Sandvik.
Kult Sandvik, vi ser frem til å prøve oppdaterte Burger King, men hvorfor tar det så lang tid å fjerne noe?