Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
mat 03/03/202003/03/2020

Jeg må innrømme noe: jeg startet å bake for å unngå arbeid, og jeg er ikke alene

Bekjennelser fra en baker som ikke får gjort noe, men som samtidig spiser godt.

northernfoodbaking
Bilde: Northern Food.
Publisert avSolveig Løken

Jeg er som folk flest i min generasjon; jeg lurer på hvorfor jeg blir irritert hver gang jeg får noe på fysisk papir, hvorfor jeg blir irritert av lange setninger og det faktum at jeg ønsker å bestille absolutt alt på mobilen, hele tiden.

Baking er ikke arbeid, det er moro og en stor distrasjon

Jeg hater papirarbeid, spesielt om det tar lang tid selvsagt (noe det alltid gjør). Regneark? Urk, det får øynene til å ta seg en lur etter to sekunder – jeg gjør alt for å unngå slikt arbeid. Inkludert å gjøre noe mange andre anser som mer arbeid.

View this post on Instagram

Noen ganger ser ting lettere ut enn de egentlig er… . Som for eksempel en enhjørningskake til datteren din? Bare les instruksjonene og det bør jo gå som planlagt? Sukk, om det bare fungerte på den måten. Følg lenken i bio-en for å oppleve Northern Food sin hjemmebaker, Lina, sine frustrasjoner og utfordringer mens hun prøver å oppfylle ønsket til sin datter. . photo credit: #malcomgarret

A post shared by Northern Food (@northernfood.no) on Nov 18, 2019 at 2:16am PST

For: det er kjedelige ting som rapporter og offisielle dokumenter som fikk meg til å starte med hobby-baking – jeg har gått såpass langt at jeg tar klasser for å lære mer om kakebaking og dekorasjons-kurs som tar et helt år.

Alt dette så jeg slipper hva min egentlige jobb vil måtte kreve fra meg om jeg ikke gjør noe en helg eller har noe planlagt.

At folk gjør ting for å slippe å gjøre en annen ting, er ikke noe nytt, men kombinasjonen å late som man kan slippe unna visse arbeidsoppgaver ved å gjøre en annen oppgave, som baking, er faktisk en greie delt av en større gruppe mennesker enn jeg hadde trodd.

Dette er en greie på Twitter, vi lover

På Twitter er det til og med hashtags som #procrastibake og #procrastibaking der bakere viser frem brød som har tatt lang tid å bake, dansk bakverk og franske måltid.

Vi backes opp av en psykologi-professor. Navnet er Tim Pychyl. Professoren sier at å utsette arbeid er en av de få (?) tingene vi mennesker feiler på hele tiden – selv om vi vet det ikke er bra for fremtiden.

View this post on Instagram

LYST Å LÆRE HEMMELIGHETEN? . Vi var heldige nok til å måte vår bakegud, Solveig, mens hun var i Nord-California. Hun delte sin kjærlighet for alle ting som handler om kanel og kardemomme, og bakte til og med en ny oppskrift for oss. Vi lover, det smaker som bursdagsboller pakket inn i en kanelsky. . Oppskriften er live nå.

A post shared by Northern Food (@northernfood.no) on Nov 28, 2019 at 2:56am PST

«Vi tar en emosjonell, irrasjonell beslutning om å gjøre det som føles bra akkurat nå. Det nåværende jeget føles best, samtidig som fremtiden blir dyttet til side.

Å latbake er en av tingene vi gjør for å gi hjernen vår poeng fordi vi føler oss flinke, samtidig som vi blir distrahert fra fremtiden,» forklarer han.

Vi har alle laster og mangler vi må overvinne i dette livet, og #latbaking er åpenbart mitt. 

Så neste gang du har en venn eller en medarbeider som tilbyr deg en tallerken med hjemmelagde småkaker eller kake, vær klar over at den ikke nødvendigvis var laget med kjærlighet, men for at personen som bydde på kaken bare ønsket å unngå kjedelig arbeid. Akkurat som alle andre.

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern