Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
coronamat 25/03/202025/03/2020

Indisk sjernekokk døde av corona-viruset

En av kokkeverdens store stjerner, Floyd Cardoz, døde av corona-viruset meldes det i morgentimene amerikansk tid.

floydcardoz
Floyd Cardoz ble 59 år gammel. Her avbildet utenfor Bombay Sweet Shop.
Publisert avTrond Bie

For syv dager siden ble Cardoz innlagt på sykehus som følge av smitten og påfølgende symptomer.

La ut dette på Instagram for en uke siden

Alt så ut til å gå bra de første dagene på sykehuset da Cardoz var opplagt nok til å legge ut følgende bilde til sine fans på Instagram og en melding.

Cardoz drev The Bombay Canteen og O Pedro i Bombay, India.

View this post on Instagram

Sincere apologies everyone. I am sorry for causing undue panic around my earlier post. I was feeling feverish and hence as a precautionary measure, admitted myself into hospital in New York. I was hugely anxious about my state of health and my post was highly irresponsible causing panic in several quarters. I returned to New York on March 8th via Frankfurt

A post shared by Floyd Cardoz (@floydcardoz) on Mar 17, 2020 at 1:34pm PDT

Floyd Cardoz var en svært respektert kokk

Det første Cardoz gjorde var å unnskylde seg:

«Jeg beklager at jeg forårsaket unødig panikk rundt mitt tidligere innlegg. Jeg følte feber, og ble følgelig innlagt på sykehus i New York, som føre var. Jeg var veldig engstelig for helsetilstanden min, men innlegget var svært uforsvarlig og forårsaket panikk flere steder. Jeg kom tilbake til New York 8. mars via Frankfurt.»

Ordlyden i meldingen tyder på at Cardoz trodde han skulle bli frisk, men døde tragisk av viruset en uke senere. Det er ukjent om Cardoz, 59, hadde helseproblemer før han ble smittet.

View this post on Instagram

Chef. Papaji. Floyd. FC. Where do we even begin. It seems like we all met a lifetime ago and yet it all seems so very short right now. You have touched our lives and so many more than we can ever count in the deepest of ways. You showed us what it means to live life to the fullest and be the best versions of ourselves all the time. You believed in the vision and in us more than we ever did and pushed us to be confident and proud in whatever we do, but also to be humble when we take a misstep. But most importantly to wear a smile while doing it all. We know you would’ve taught us so much more in the miles we had remaining together. The outpour of love and wishes we’ve witnessed in the last few hours from across the world just goes to show what an incredible human being you were, and we’re ever so grateful that we were a part of your glorious life. We will miss you in more ways than you can ever imagine. Love you Chef! Your legacy lives on forever. ❤️

A post shared by The Bombay Canteen (@thebombaycanteen) on Mar 25, 2020 at 10:07am PDT

Kilde:
Food and Wine

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern