Kjeden har restauranter i Oslo, Trondheim og Stavanger.
Døgnvill Burger går nye veier med takeaway, øl på døra og kanskje dagligvare-tilgjengelighet
Hva kan restauranter gjøre for å bedre takle krisen? Haakstad har iverksatt en rekke grep for å fore burger-sultne Nordmenn i de største norske byene, på nye måter.
«Det er klart at det er en helt ny verden der ute. Vi brukte den første uken på å samle oss og prøve å peile en vei fremover. Fra 10. til 12. mars mistet vi alle store bookinger og opplevde en reduksjon på nærmere 80 prosent på drop-in», forklarer Haakstad til Northern Food.
12. mars måtte de stenge spisestedene, men allerede en uke senere var de klare med takeaway-service:
«Vi samarbeider med flere tilbydere og har opplevd et stor økning (naturlig nok i og med at vi ikke hadde mye takeaway tidligere). Salget utgjør mellom 5 og 25 prosent av tidligere omsetning avhengig av restaurant.»
Ønsker å selge unna ølet
Det mest spennende, og vi elsker å se nye måter å takle krevende situasjonen på, er at Døgnvill satser på hjemlevering der du får det du trenger – det eneste som må gjøre er å steke burgeren. Det er en smart løsning, for burgere, i motsetning til pizza, er sjeldent like gode etter en transport-etappe.
En annen løsning de håper å få på plass er å selge produktene sine i dagligvarebutikker.
Et annet problem den lille kjeden står ovenfor, er alt ølet kjeden må selge unna før det ikke er like fersk og godt lenger.
«Vi jobber med å selge produktene våre på dagligvare samt å endre skjenkebevillingen vår til salgsbevilling slik at vi kan få solgt ut det ølet vi har på lager over disk (eller ved hjemlevering).»
Får lov til å utvide alkohol-tjenestetilbudet
Men er det lov med alkohol hjem på døra i Norge? Ja, faktisk, som Haakstad forklarer:
«Dagligvare har lov til å levere på døren med en maks alkoholgrense på 4,7 (samme som butikk.)»
«Staten har ikke pratet om det, men NHO reiseliv har flere medlemmer som har fått lov til å levere alkohol hjem – særlig i småkommuner, eks Orkland, Frogn og Voss. Trondheim har åpnet for det og vi har søkt Oslo og Stavanger.»
Døgnvill Burger tror ikke restauranter forsvinner
«Jeg tror på ingen måte at konseptet restaurant har gått av moten – vi er sosiale vesner og trenger møteplasser. Men det kommer nok til å være en tid fremover hvor folk kommer til å være mer skeptisk til å møtes ute, også etter dette er over.»
Haakstad er også helt klar på at omstillingen helt sikkert vil endre rutinene til burger-glade nordmenn på lang sikt:
«Tiltakene og folks bruksmønster kommer til å tvinge frem omstillinger enten man vil eller ikke. Jeg tipper vi får se mange nye takeaway-konsepter, flere måter å spise hjemme på og «hull i veggen» steder og food trucks. Mange dyktige kokker kommer til å se etter nye muligheter, så jeg er trygg på at det dukker opp et vell av nye og spennende konsept.»
Burgersjefen tror, som en fremtidsrettet leder bør, at krisen tvinger frem løsninger som på lang sikt vil styrke bedriften:
«Med en vaksine (eller flokkimmunitet) tror jeg det gamle livet vårt kommer tilbake og at restaurantene fylles igjen. Men alt det som vi har gjort av tiltak i denne tiden kommer til å bli med oss. Og ja, det er faktisk mulig at vi har enda flere ben å stå på når dette er over.»