Du vet, sånn herlig surströmming og durian frukt. Du trenger en sterk mage om du skal finne på å besøke Disgusting Food Museum i Malmø.
Velkommen inn til en helt uvanlig opplevelse
Det første som møter deg når du ankommer Disgusting Food Museum er mange ulike og motbydelige retter fra flere steder i verden.
Se på dem, og ta deretter turen til en bar der du får smake på noen av rettene og myse på en tavle med informasjon om hvor mange dager det er siden noen kastet opp sist på muséet.
Er du fristet nå? Har du vann i munnen?
Du finner dette motbydelige matmuseet på Caroli kjøpesenter i Malmø, Sverige.
Dette kan du se på Disgusting Food Museum
Nøyaktig hva man får se på Disgusting Food Museum varierer litt: noen utstillinger er der permanent, mens noen bare er midlertidige.
De permanente utstillingene inkluderer derimot matretter som stekt marsvin fra Peru (Cuy), illeluktende tofu fra Kina, fermentert hai fra Island (Hákarl) og ost fylt med larver fra Sardinia (Casu Marzu).
Totalt finner du 80 ulike retter, i tillegg til midlertidige, eksklusive utstillinger slik som den med motbydelige alkoholtyper.
3-måneders utstilling med motbydelige alkoholtyper
Den 29. august 2020 lanserte Disgusting Food Museum en eksklusiv alkoholutstilling. Denne vil kun vare i tre måneder, så hvis man ønsker å oppleve det må man være rask. Men med tanke på den nåværende situasjonen kan man jo spørre seg selv om det er verdt 10 dagers karantene i Norge deretter.
Uansett har denne spesielle utstillingen mange alkoholtyper du trolig aldri vil kunne smake på ellers, eller få høre om igjen. Én av alkolholtypene i denne utstillingen er en islandsk sauedritt-røkt hvaltestikkel øl.
Ja, du leste faktisk riktig og det å få smake på noe slikt er en opplevelse man mest sannsynlig aldri vil få sjansen til å oppleve igjen. Må ha?
Spesielle åpningstider i Korona-pandemien
Det er mange endringer som har oppstått siden pandemien oppstod. Spesielt åpningstidene til butikker, muséer og lignende. Båter og fly har også blitt innstilt og/eller kansellert som følger av dette. N
år det gjelder dette muséet for motbydelig mat, så har åpningstidene blitt endret: vanligvis er muséet åpent onsdag til søndag fra kl. 12:00 til 18:00. Nå er det kun åpnet på lørdager og søndager til samme tid. Vi vet ikke når åpningstidene vil bli som normalt igjen.
Prisene hos Disgusting Food Museum varierer fra 50 til 185 svenske kroner:
- Voksne: 185 kr
- Student/senior: 150 kr
- Barn 6-15 år (kun med foreldre/verge(r)): 50 kr
- Barn under 6 år: 2 barn gratis per forelder/verge
Det er derimot kanskje ikke noe sjakktrekk å ta med de aller yngste på dette spetakkelet.
Slik lager du ditt eget Disgusting Food Museum
En av de mest unike tingene ved dette uvanlige muséet er at man faktisk kan åpne sitt eget Disgusting Food Museum. Eierne av DFM ønsker å gjøre det mulig for flere rundt om i verden å få oppleve slike uvanlige og motbydelige matretter.
Nettopp derfor lar de andre åpne et slikt museum selv, så lenge man oppfyller kravene. Kravene for å opprette et Disgusting Food Museum inkluderer blant annet at man har et stort lokale, med plass til alle utstillingene, og en bar med smaksprøver, billettsalg ved inngangen osv. Man kan lese alt om dette på nettsiden til DFM.
Så hva tror du, høres Disgusting Food Museum ut som noe du vil prøve ut? Ta turen på eget ansvar – og ikke bli overrasket om du havner på spy-statistikken i den motbydelige matbaren.