Mer enn tusen personer ventet utenfor Starbucks Reserve i Chicago for å være de første som får drikke og spise seg gjennom en langt mer eksklusiv meny enn man finner de fleste steder.
Starbucks Reserve er er ment å være en unik opplevelse.
De mest eksklusive Starbucks Reserve-butikkene finner man i Seattle, Shanghai, Milano, New York, Tokyo og nå også Chicago.
Ikke Starbucks som du kjenner
Reserve-butikkene til stor-kjeden er forbeholdt utvalgte lokasjoner der det i tillegg til den tradisjonelle kaffe-menyen og serveres god varm-mat som burgere og annen tradisjonell amerikansk mat, samt øl og til og med cocktails (på mer enn en måte) – alt pakket inn i et lekkert interiør og med den hensikten for Starbucks å teste ut nye ting og imponere publikum.
Dette er mesterlig utført markedsføring.
Bruker whiskey-fat for unik kaffeproduksjon
Kjeden sin Reserve-butikk i Chicago serverer til og med cocktails, men ikke som du er vant med: det er også alkoholfrie drikker der Starbucks «kombinerer håndverket med tønne-aldring med vår mestring av kaffe-roasting til tradisjonsrike grønne kaffebønner i fat som opprinnelig ble brukt til å holde whisky eller annen brennevin.»
Reiste fra hele USA
Som nevnt ventet over tusen personer på å bli de første inn i Reserve-butikken som er gigantisk: vi snakker 3251 kvadratmeter fordelt på fire etasjer.
Det tok kjeden kun 20 minutter å bli fullstappet etter at de åpnet dørene – 1000 personer er nemlig maks-kapasiteten.
I tillegg til cocktails, kaffe og mat byr denne spesial-butikken også på gelato laget med flytende nitrogen (!), en 17 meter høy bønne-dispenser og har også midtvestens aller første kurvede heis av alle ting.