Dette er selskapets første nye produkt etter at de først lanserte vegan-burgerkjøtt i 2016.
Fire år senere og med mye medvind og medieomtale er de klare for sitt første ekte oppfølgerprodukt som de avslørte under CES.
Oppdatert, 7. januar, 23:31:
Impossible Foods-sjef Pat Brown bekrefter at selskapets vei til lansering av veganer-bacon går som planlagt, men at de ikke ønsker å lansere før den selv mest hardbarka bacon-elsker gir tommel opp.
Det er usikkert hva som er neste prosjekt, men det spekuleres i sjømat. Med andre ord kan det hende det drøyer til 2021 før vi kan prøve favoritt-tilbehøret vårt, bacon, som veganer-produkt.
Lanserer svinekjøtt og «pølser»
Debatten rundt liksom-kjøttet har hetet opp etter at en rekke konkurrenter, og mange av dem fra fe-industrien (med ditto lobbyister), har kritisert liksomkjøttblandingene fra å være langt fra sunne og stappfulle av østrogen.
Samtidig er det ikke slik at Impossible Foods Inc. mener det de produserer nødvendigvis er sunnere – markedsføringen går mest i å kutte ned på bruk av dyr og alt det innebærer.
Uansett; svinekjøtt er trolig det kjøttet det spises mest av på verdensbasis, og selv om det er bedre for miljøet enn biff og lam, så er det likevel en bidragsyter for negative miljøutslag.
«Svinekjøttet» er fritt for gluten og skal halal og kosher-sertifiseres.
Tester frokost-«pølse» hos Burger King
Senere denne måneden lanseres også Impossible Foods første «pølse» (disse omtales som en pølse i USA, men er flate som en burger og brukes som regel i frokostmat med en mer krydret smak enn en ren burger), først hos Burger King som en frokost-croissant døpt «Impossible Croissan’wich«.
Dette inneholder Impossible sitt svinekjøtt
Som burgerne, er hovedingrediensen soya, solsikkeolje og kokosnøttolje i svinekjøtterstatteren.
Selskapet inkluderer også aminosyrer, vitaminer og sukkerarter i svinekjøttet. «Heme» er også å finne. Dette er et jern som finnes i alle levende organismer og som katalyserer kjemien i maten for å forvandle det som kunne blitt en kjedelig smak til noe som minner mer om kjøtt og dets aromaegenskaper.
Det er ingen dato for når kjøttet kan handles i butikkene uten å måtte stikke til utvalgte kjeder i USA.
Kilder:
Impossible Foods
Cnet