Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
drikkeøltest 27/05/202013/06/2020

TEST: Pabst Blue Ribbon er USAs Ringnes

Jeg skal ta for meg de ekte edle dråpene fra Tyskland senere, altså skikkelig god tysk pilsener, men først denne «redneck-ølen».

pabstblueribbonsungrass
Kongen på en varm sommerdag, gjerne som den flytende kompisen til en pølse før burgere og IPA.
Publisert avTrond Bie

Pabst Blue Ribbon, som de aller fleste nordmenn kjenner fra David Lynch sin film Blue Velvet, er en øl i Heineken- Ringnes-kategorien. Ja visst liker jeg og NF billig som dyrt øl, og vi liker PBR. Spesielt på sommeren og på konsert som et rimeligere alternativ i ellers dyre California.

Ikke tilgjengelig hos Vinmonopolet. 4,8 alkoholprosent.

På en skikkelig varm sommerdag er det bare en ting som gjelder: pils

Men billig innenlands-øl (fra USA) må også med. Dette er dagligdagsølet. Rema-ølet om du vil. Om Rema var et nesten 200 år gammelt bryggeri.

Wait for it…

Uslåelig på en sommerdag, det kan jeg garantere. Bilde: Trond Bie/Northern Food
Tenk litt på det: noen ganger har du bare lyst på en Cola, selv om noen prøver å servere deg dyr whiskey. Nei, vent. Det har aldri skjedd.

Jeg prøver igjen: noen ganger vil man ha en pils i stedet for en trippel IPA, en Pale Ale eller en belgisk raring – sånn er det noen ganger med norsk pils også, de gangene vi takker nei til en IPA.

PBR er det lengste man kommer fra jålete og langt ifra unna en komplisert affære.

pabstblueribbon
Pabst Blue Ribbon er en «go to»-øl når man ønsker noe som er lett og drikke OG som er veldig billig – dessuten er den tørrere enn en overmoden Heineken.
Vareutvalget er svært enkelt, og det er helt greit det altså, vi trenger ikke hazy IPAs hele tiden. Jeg kan ikke huske å sett Extra eller noen av de andre foruten originalen som er å finne overalt i California. Bilde: Pabst Brewing

Pabst har en 175 år gammel historie

Pabst Brewing Company stammer fra Milwaukee i delstaten Wisconsin. Der startet de bryggingen i 1844 (175 år), men er i skrivende stund i verdensmetropolen Los Angeles sammen med giganter som Bud-brygger Anheuser-Busch.

Vi leser på Wikipedia at navnet opprinnelig var Best Select og deretter Pabst Select, men det er så lenge siden at det er det ingen som husker.

Kaffe med alkohol? PBR gjør det også, men jeg har aldri hørt om disse tidligere og aldri sett dem i butikk. Faktisk har jeg aldri drukket kaffe med alkohol før heller. Bilde: Pabst Brewing

Du vet hva du får

Jeg tror nok Ringnes sin originale pilsner er den som kommer nærmest PBR. Fordi jeg ikke bor i Norge savner jeg den norske pilsen.

Jeg liker nok norsk fatøl noen prosengpoeng mer enn PBR på en varm sommerdag, da den har den litt utvannede smaken amerikanske lagere ofte har. Den er uten tvil mer fyldig enn Budweiser, og har en litt mer fyldigere smak enn Ringnes, Hansa og de andre i samme segment, men er mindre fruktig – spesielt sammenlignet med Heineken sin til tider noe kvalmende ettersmak.

Jeg er her en god del over snittet, for etter over 1,2 millioner tilbakemeldinger på Untappd er snittet 2,8 av 5,0.

For jeg gir den: 3,5 av 5,0.

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern