Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
drikkeøltest 13/06/202013/06/2020

Citrus humle-cyborgen fra LA er et fruktfat i øl-form

En av mine aller første IPA-minner fra San Francisco, da jeg først satte foten i USA, var Fresh Squeezed IPA fra Deschutes Brewery fra Portland, Oregon.

AmarillaGorilla
Amarilla Gorilla fra Smog City er en god IPA som gjør alt riktig, men skiller seg ikke ut nok av mengden til å nå 4-tallet på karakterskalaen.
Publisert avTrond Bie

Jeg husker fremdeles den dagen jeg jekket opp den første, ferske flaska, og ble overveldet av smaksrikdommen. Ikke så rart etter mange år med Ringnes og Hansa.

Veien til IPA-er startet med Fresh Squeezed IPA

Det var som å drikke grapefruit gude-nektar med haugevis av citra og mosaic humle. Bokstavelig talt smaker denne ølen frukt og citrus rett fra fruktene, og pekte meg i retning flerfoldige andre IPA-er gjennom årenes løp.

Jepp, jeg liker dem fruktige og «dank».

Amarilla Gorilla IPA: ikke tilgjengelig hos Vinmonopolet. 7,8 alkoholprosent.

Jeg kommer tilbake til Deschute sin fantastiske IPA, for i denne testen tar jeg for meg Amarilla Gorilla IPA fra Smog City Brewing Co. i Los Angeles, rett rundt hjørnet for meg. Og jeg kan allerede nå bekrefte at denne er en smaksbombe.

Så kul boks at jeg bare måtte

Jeg plukket opp fire halvliter-bokser grunnet illustrasjonen alene.

Joa, jeg har smakt Smog City tidligere, og de har servert varene, men aldri en IPA, kun pilsen som er relativt utbredt i området og typisk for amerikansk pils. Jeg foretrekker euro-pils, men mer om det i en annen artikkel.

Smog City oppsummerer fruktbomben helt korrekt:

«Denne IPA-en er uten tvil fra jungelen, med smak av mango, papaya, aprikos, og med et hint av citrus og furu i nesa – dette er en vakker, hoppy IPA», og konkluderer med at den er lett å ha med å gjøre fordi den har «nok balanse og en forsiktig bitterhet for å gjøre den veldig lettdrikkelig».

Nå er min gane for lengst vant til IPA-er med høyt alkoholnivå, så for å gjøre det enklere å teste har jeg drukket Pabst Blue Ribbon for å «rydde opp i» smaksløkene. Genialt? Dunno, man.

Åtte prosent smaker ikke som åtte prosent

Jeg må si det nesten er sjokkerende hvor flinke bryggeriene har blitt til å gjemme alkoholsmaken blant et hav av smaksopplevelser. For en utvikling det har vært. Denne IPA-en fortsetter i samme mønster.

Det er mange IPA-er i denne kategorien å velge mellom, så konkurransen er knallhard. Dette er en god IPA, ingen tvil om det, men den står på skuldrene til giganter før dem og gjør ikke så mye nytt. God jepp, men ikke en revolusjon.

Jeg er denne gang helt enige med Untappd-snittet på 3,9.

For jeg gir den: 3,9 av 5,0.

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern