Norske kaffetradisjoner strekker seg 100 år tilbake i tid, til da man visstnok ikke kunne drikke ferskt vann uten å bli dårlig.
Løsningen ble først å brygge vannet om til alkohol, men da forbudstiden satte en stopper for den slags måtte man finne på en annen måte å rense vannet, så dermed tydde folk til kaffe istedet.
Aeropress er ikke oppfunnet av en nordmann, og bryggemetoden er ikke tradisjonell, men jaggu gjør nordmenn ofte det bra i disse konkurransene:
Kokekaffen tar av
Det er nettopp den gammeldagse kokekaffen som nå er på full innfart i resten av verden. Dette er altså typisk lettbrent kaffe som kokes rett i kjelen før den helles over i koppen, med grums og all ekstra smak som blir sluppet ut ved denne kokemetoden. Mmm!
Det kan hende det enda er en stund til de mest hardbarka italienske kaffesnobbene lar seg overtale til å betale for en kopp norsk kokekaffe, men hvis du er ute i skogen og samler en gjeng gode venner rundt et leirbål, er det liten tvil om at kokekaffen har en helt spesiell plass i Norges hjerte.
Kilde:
Eater.com