ESBL-E. coli som kan medføre diare hun friske mennesker, og enda verre sykdommer for utsatte pasienter, kommer som regel ikke ikke fra kylling eller annet rått kjøtt, men fra andre mennesker.
Vask hendene!
Det er konklusjonen til professor David Livermore som med andre ord ulykkelig samtidig må konkludere at årsakene er at mange i verden rett og slett ikke vasker hendene sine etter å ha vært på do, spesielt i England der spredningen er økende.
Visste du: det er viktig å vaske med såpe, men om du ikke skyller hendene dine i etterkant dør ikke mikrobene, de faller bare av huden din. Vask i minst 15 sekunder for så å tørke.
Det er rett og slett spredning av avførings-partikler som ofte er synderen og personer med nedsatt immunsystem er spesielt utsatt.
Lite med E. coli i rått kjøtt og grønt
Undersøkelsene avslørte nemlig at bakterien «ST131» veldig sjelden er å finne i kjøtt eller i andre prøver fra jordbruket. De fant heller ikke E-coli på noen av de 500 frukt og grønnsaks-produktene de testet.
Med andre ord: det er veldig liten crossover mellom den naturlige og trygge E. coli-en som finnes i menneskemagen og bakteriene som finnes i rått kjøtt.
Kilde:
The Guardian