Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
helsekjøtt 19/11/201920/11/2019

Rått kjøtt er ikke synderen, men denne grunnleggende tingen mange dropper

Etter at E. coli-spredningen har økt i Storbritannia prøver forskere å finne ut hvorfor. Årsaken er menneskelig svikt mer enn rått kjøtt.

washhands
Det er svært viktig å vaske hendene med såpe i minst 15 sekunder og deretter skylle dem grundig for å begrense spredningen av farlig e. coli.
Publisert avTrond Bie

ESBL-E. coli som kan medføre diare hun friske mennesker, og enda verre sykdommer for utsatte pasienter, kommer som regel ikke ikke fra kylling eller annet rått kjøtt, men fra andre mennesker.

Vask hendene!

Det er konklusjonen til professor David Livermore som med andre ord ulykkelig samtidig må konkludere at årsakene er at mange i verden rett og slett ikke vasker hendene sine etter å ha vært på do, spesielt i England der spredningen er økende.

Visste du: det er viktig å vaske med såpe, men om du ikke skyller hendene dine i etterkant dør ikke mikrobene, de faller bare av huden din. Vask i minst 15 sekunder for så å tørke.

Det er rett og slett spredning av avførings-partikler som ofte er synderen og personer med nedsatt immunsystem er spesielt utsatt.

Bilde: Lukas.

Lite med E. coli i rått kjøtt og grønt

Undersøkelsene avslørte nemlig at bakterien «ST131» veldig sjelden er å finne i kjøtt eller i andre prøver fra jordbruket. De fant heller ikke E-coli på noen av de 500 frukt og grønnsaks-produktene de testet.

Med andre ord: det er veldig liten crossover mellom den naturlige og trygge E. coli-en som finnes i menneskemagen og bakteriene som finnes i rått kjøtt.

Kilde:
The Guardian

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern