48 år gamle Marcus Samuelsson fra Sverige er en stjerne i mat-verdenen som sjefkokk hos restauranten Red Rooster i New York (amerikansk hygge-mat) og med restaurant i Oslo med sjømat som spesialitet.
Se og lær mat med Marcus Samuelsson hos Northern Food
Vi besøkte Samuelsson og hans partner-kokk, Lene, på Kitchen & Table Fishery som ligger i Clarion Hotel i Oslo, Dronning Eufemias gate 15.
Da vi fikk invitasjon til å spise og lage mat med svensken i Oslo tok vi selvsagt imot tilbudet med begeistring.
Video-produksjon og deltagende kokk: Ole Magnus Kinapel for Northern Food.
I ser du Marcus og Lene avsløre sine tanker og fremgangsmåter med mat, kjærlighet til høytidene vi er inne i og råvarer. Dette er også lærerikt for alle dere kokker der ute, og uten tvil motiverende.
Det kommer mer: vi har oppskrifter underveis fra eventet som vi publiserer senere denne uken.
TV-stjerne
Du har kanskje sett Samuelsson på TV?
Kokken har nemlig sin egen TV-serie på amerikanske PBS i samarbeid med Eater der han spiser seg gjennom masse forskjellig mat på kryss og tvers i USA.
Restauranten beskrives på offisielt vis slik:
«Kokk Marcus Samuelsson har laget en meny med lette, skandinaviske retter, som kombinerer sjømat, skalldyr og østers av høyeste kvalitet med lokale råvarer.»