Gå til innhold
  • About
  • SUBSCRIBE
Nattmodus
  • Northern Food – norsk mat, lokal mat, kjøtt, egg og startups
  • Om
matMichelin 03/12/201904/12/2019

Denne restauranten er så eksklusiv at den mistet alle sine tre Michelin-stjerner

Noen restauranter er så eksklusive at selv ikke Michelin-anmeldere får spise der. Dermed ryker også stjernene. Et av kravene for Michelin-stjerner er at publikum har mulighet til å oppleve spisestedet.

Publisert avTrond Bie

Jiro Ono (94) er mannen mange kjenner fra 2011-dokumentaren, Jiro drømmer om Sushi.

Restauranten hans, Sukiyabashi Jiro, har nå mistet samtlige av sine tre Michelin-stjerner, men det er neppe fordi sushi-en er av ymse kvalitet.

Selv ikke Michelin-guiden har ikke klart å få invitasjon

Vi regner med det er for å bygge opp mystikken, for det er sparsomt med bilder av selve restauranten, og det ene som finnes er lite. Bilde. sushi-jiro.jp

Vi kan jo starte med å liste hva som må til for å få tre stjerner, ifølge guiden selv:

"En restaurant verdt en spesiell reise, med eksepsjonell mat der kundene spiser ekstremt godt, ofte ypperlig. Spesielle retter utføres nøyaktig ved bruk av ingredienser vi kan gi superlativer."

Problemet er at spisestedet ikke lenger aksepterer reservasjoner fra almenheten lenger, man må altså være en VIP.

Bilder av sushi-en!

View this post on Instagram

念願の 「すきやばし次郎」 「シンプルを極めるとピュアになる」 の言葉の通りピュアな完成されたお鮨と大将のお話が最高でした!また是非! #すきやばし次郎六本木 #六本木ヒルズ #江戸前鮨 #東京 #穴子最高 #sukiyabashijiro #また頂きたいです #予約困難店 #お鮨のおまかせ #正味1時間ほど #集中して頂きます #緊張しました

A post shared by mami.-.mami (@mami._mami) on Nov 23, 2019 at 6:10pm PST

Vi snakker tidligere presidenter som Barack Obama og det faktum at Sukiyabashi Jiro kun har plass til ti personer av gangen som gjør dette til en av, om ikke den mest eksklusive restauranten i verden.

Visdomsord:

View this post on Instagram

OllO Wall Quotes | Page 4 | Scythe Log -701 ⁠ •⁠ ⁠ "Once you decide on your occupation you must immense yourself in your work. You have to fall in love with your work. Never complain about your job. You must dedicate your life to mastering your skill. That is the secret of success, and the key to being regarded honorably." -Jiro Ono | From Documentary "Jiro Dreams of Sushi" | #JiroOno #FallInLoveWithYourWork #OllOWallQuotes #Creation #OllO⁠ •⁠ •⁠ •⁠ •⁠ •⁠ •⁠ •⁠ •⁠ #JiroDreamsOfSushi #SukiyabashiJiro @Sushi #Craftsman #SushiMaster #JiroGastronomy #YoshikazuOno #TakashiOno #MichelinStar #Shushi #Japanese #QuotesGram #QuotesAndSayings #QuotesForLife #QuotesForYou #QuotesToInspire #ReadersOfInstagram #BookishGirl #WhatToRead #ReaderForLife #WhatToRead #BooksOfInstagram #Booking #Bookaholic #BooksCommunity #Denver

A post shared by OllO Quotes (@olloquotes) on Nov 23, 2019 at 12:10am PST

Tar sushi seriøst

Men nettside har de faktisk, og der kan de fortelle deg litt om hvordan du bør oppføre deg om det faktisk skulle skje deg at du får innpass på en eller annen måte (tips oss):

«Vår påpasselig med reservasjonstiden, og prøv å ikke komme for sent. Fordi vi koker ris og tilbereder eddikris basert på reservasjonstiden, så vil du om du er sent ute, ikke kunne nyte Sukiyabashi Jiros sushi til det fulle. Restauranten har kun ti benkeplasser. Siden vi anskaffer sjømat daglig fra Tsukiji som kompletterer smaken av sushiris, har vi ikke snacks å servere med sake. Jiros anbefalte drikke er grønn te.»

Kjendiser skryter av at de har vært der:

View this post on Instagram

I'm very lucky to eat in many great places around the world but what I have just experienced is true greatness… It was an honor and pleasure to spend 1 hour with Jiro – San and see a true master at work… Thank you for the most amazing hour … #sukiyabashijiro

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on Sep 29, 2016 at 10:06pm PDT

Du har sikkert allerede forstått at dette ikke er et Instagram-vennlig spisested:

«Avstå fra å ta bilder av sushi-en. Den eneste sikre måten å nyte Jiros sushi på er å konsentrere seg om spiseopplevelsen. Når du drar, tar vi gjerne et minnebilde for deg ved døren, om så ønskelig.»

En av få bilder fra under matlagingen:

View this post on Instagram

Jiro,most respected sushi chef,aged 92.He started his career at age of 14. When I ate his sushi, I felt as if I ate his portion of life.. #jiroono #sukiyabashijiro #sushi #sushichef #sushimania #sushitime🍣

A post shared by Iceblue (@tokyohapoy2019) on Sep 17, 2019 at 5:13pm PDT

Hvem får spise hos Sukiyabashi Jiro?

For å få innpass i sushi-nirvana må man oppfylle en av tre kriterier:

  • Være en ekte stamgjest
  • Ha en helt spesiell venn
  • Eller å ha flaks ved å booke via conciergen på et luksushotell i området, altså Tokyo.

Når man først har klart å få innpass, noe ingen av oss realistisk vil klare i vår livstid, koster et omakase-måltid (altså der kokken bestemmer alt), rundt 3400 kroner.

Du kan også prøve lykken hos sønnen til sushi-legenden. Yoshikazu driver nemlig en annen restaurant, og den har beholdt sine to stjerner fordi den fremdeles er oppe som en vanlig restaraunt.

View this post on Instagram

Sushi lunch at Sukiyabashi Jiro Nigonbashi 🍣😋 #sushi #鮨 #寿司 #sukiyabashijiro #すきやばし次郎 #nihonbashi #日本橋

A post shared by Toshiya (@sakuranaruki) on Aug 25, 2019 at 6:08am PDT

Kilde:
The Guardian

Abonner på Northern Food Nyhetsbrev


HjemOppskrifterOm

HjemOppskrifterOm
© 2019-2025  Pollination Publishing  |Personvern