Og det er akkurat hva han gjør nå som corona-viruset har slått til.
Kjendiskokkens veldedighetsorganisasjon brødfør under katastrofer
For Andrés har flere ressurser enn de aller fleste kokker, inkludert kjendiskokker, fordi selskapet hans ThinkFoodGroup eier over 30 restauranter, mange av dem kritikerroste, i blant annet Washington, D.C., Florida, California og New York – for å nevne noen av dem.
Takket være suksessen startet Andrés veldedighetsorganisasjonen World Central Kitchen for ti år siden. De har laget millioner av porsjoner med mat for mennesker under svært vanskelige forhold, og er ofte de første inn og de siste som reiser hjem. Andrés tror dette blir tilfellet også under denne krise-situasjonen.
Cruiseskip-nød
En av de mer spesielle situasjonene under corona-krisen har vært en rekke cruise-skip der de reisene har blitt syke, men ofte uten mulighet til å gå i land før alt er klarert. Og det kan ta tid.
Andrés tok derfor med seg World Central Kitchen-temaet til kystområdet i Los Angeles og sørget for at alle spiste – da arbeidet var gjort ga han bort over 13 000 N95-masker til hjelpearbeidere.
Kilde:
Time