I april snakket vi med Døgnvill Burger om krisen rundt covid som har slått ut store deler av restaraunt-næringen. Mange har mistet jobben, og mange har måttet legge ned, men noen har også funnet veier rundt problemet.
Burger-hungeren er tilbake hos nordmenn
“Det er klart at det er en helt ny verden der ute. Vi brukte den første uken på å samle oss og prøve å peile en vei fremover. Fra 10. til 12. mars mistet vi alle store bookinger og opplevde en reduksjon på nærmere 80 prosent på drop-in”, forklarte Tarje Haakstad til Northern Food den gang vi snakket med dem i april og covid var et langt mer presserende problem.
Haakstad forklarer nå at den lille burger-kjeden har åpnet samtlige av sine restauranter.
«Vi åpnet opp den første avdelingen rett etter påske. Vi åpnet stille og forsiktig og brukte tid på å få inn nye rutiner i forbindelse med koronaviruset. Vi brukte ca to uker på å stille oss inn og på å åpne resten av restaurantene», forklarer han til oss nå.
Haakstad sier de har vært svært forsiktige, og startet opp igjen med strengere tiltak enn hva myndighetenes minimumskrav er
Kjeden har blant annet ommøblert og satt opp maksantall per bord, samt installert pleksiglass. Haakstad sier at de fremdeles er «noe strengere enn anbefalingene men vi kommer til å legge oss på linje med resten nå som smitten er under kontroll».
Og jo, de har også lansert enn app:
«Vi har laget en bestillingsapp for de som ønsker kontaktløs servering og laget «husregler» for hvordan restaurantbesøket skal gjennomføres både for oss og for gjestene.»
Salget er også opp, og går bedre enn forventet – det er jo mange som har sittet mye inne:
«Vi har hatt en prognose på 25 prosent av budsjett i mai men endte på 60 prosent av budsjett. Vi ser at familie, uteliv og bedriftsmarkedet er noenlunde tilbake men vi merker godt at alle arrangement er avlyst. Eksempelvis 17 mai, holmenkollstafetten, VG – listen, musikkens dag o.l. Det er disse arrangementene som utgjør omsetningstoppene våre».
Tror ikke de klarer hente seg inn i 2020
«Det er stor usikkerhet om nordmenn kommer til å bruke byen i like stor grad som utenlandske turister ville ha gjort. Vi er trygge på juni men usikre på juli», forklarer daglig leder, som ikke tror de klarer å komme tilbake til normale omsetningstall dette året.