Dette er sci-fi!
Hvor lang tid vil det ta før dette er forbrukervare? 10 år? 20?
Klisjeen, eller slagordet om du vil, i en eller annen form av «fremtiden er her nå», brukes kanskje for ofte (derav klisje-stempelet); men er det ikke også slik at dette føles uvirkelig fremtidsaktig ut? Som om dette ikke bør kunne eksistere nå. Er vi bare alt for lite beleste om forskning, spesielt den som berører oss alle? Vi tror det er noe der, i et nyhetsbilde som er total-dominert av aggressiv politikk, løgner og bedrag.
Men nok om noe så depressivt, la oss heller tenke på fritert kylling som jo er veldig populært i USA med KFC i spissen, men som dessverre ikke er en like stor greie i Norge. Hvorfor ikke? Det er jo så godt!
Ifølge Wikipedia-siden om KFC-lokasjoner i verden, står det at kjeden prøvde seg en gang på 80-tallet på Frognerstranda, men det er også det.
3D-nuggetsene skal test-spises allerede i høst
Det høres kanskje rart ut at nettopp KFC er først med dette, men ikke så rart når man tenker på hvor enkel en nuggets er, altså et naturlig valg som første produkt å skape fra celler (og plantemateriale samt panering og krydder) med en 3D bio-printer fra et russisk selskap.
Det vil ta tid før dette når forbrukermarkedet fordi det tar for lang tid per nugget, naturlig nok, men som med ethvert stormskritt inn i fremtiden, så tar ting tid.
Det er ikke kjent når vi alle kan smake, men allerede i høst, i Moskva, skal den ekte 3D-maten testes. Det er ikke lenge til, vi er jo snart i august. Utrolig. Vi følger utviklingen i denne saken.
Kilde:
KFC